O nama

ART KANAL je kanal kulture. Od samog početka negujemo nacionalne i kulturne vrednosti. Podjednako nam je važan i kvalitet sadržaja koji predstavljamo, ali i vizuelno-estetski aspekt koji je presudan za televiziju kao medij. Raznovrsnim programom, emisijama koje obradjuju najrazličitije aspekte drustva, trudimo se da komuniciramo sa publikom svih starosnih struktura i različitih obrazovnih profila.

Od samog početka ART KANAL u svojoj programskoj šemi u prvom planu ima emisije koje se bave različitim vidovima umetnosti, a za cilj ima obuhvatanje svih oblasti kulture, koju shvatamo u najširem smislu te reči. Budući da televizija kao medij komunicira sa širokom publikom različitih interesovanja, u programu ART KANALA se nalazi veliki broj emisija koje se na popularan i atraktivan način bave svim onim što može da privuče pažnju gledalaca, kao što su popularna nauka, putopisne emisije, dokumentarni programi, muzičke emisije o aktuelnostima i o istorijatu muzike, kao i emisje koje se bave i raznim segmentima kulture življenja, kako kod nas tako i u svetu.

ART KANAL je jedina domaća privatna televizija koja neguje programski koncept okrenut univerzalnim vrednostima. Stanice ovakvog profila su retke i u svetskim okvirima. ART KANAL se trajno opredelila za jednu zapostavljenu i važnu društvenu misiju, da bude zaštitnik, generator i promoter nacionalnih i pravoslavnih vrednosti u vremenu u kome su izložene najvećim iskušenjima.

Značajan segment u programu ART KANALA zauzima filmski program.
Uredništvo ART KANALA se godinama trudi da filmski program bude okrenut evropskim i drugim kinematografijama koje su manje zastupljene na ostalim TV stanicama, kao i filmskim klasicima.

U programu ART KANALA zastupljene su sve vrste umetnosti. Svi priznati umetnici sa domaće scene su prošli kroz emisije našeg kanala , kao i svi bitniji strani umetnici koji su gostovali u Beogradu.

Emisije na ART KANALU su koncipirane po autorskom principu. Autori emisija su visoko obrazovani profesionalni novinari, koji svojim stavom daju poseban pečat programu. Uredništvo ART KANALA se kroz svoj program, dvadeset godina svoga postojanja trudi, da edukuje i obrazuje mladu publiku i da u svom programu ne emituje emisije sa štetnim sadržajem, koji mogu da škode mentalnom i moralnom razvoju omladine.
Takođe, ART KANAL ne emituje sadržaje koji promovišu nasilje, narkomaniju i ostale vidove kriminalnog ponašanja. Trudimo se da kroz emisije razgovaramo, dovodeći eminentne i stručne sagovornike, o problemima našeg društva, kao što su natalitet, zdravlje omladine, legalizacija umetnosti i ostali problemi sa kojima se suočava prosečan gledalac ART KANALA.

Izuzetno smo ponosni saradnjom sa Srpskom pravoslavnom crkvom.Kroz emisije o srpskim manastirima i crkvama trudimo se da publici priblizimo duhovnost i pravoslavlje koje je decenijama bilo amputirano i brisano iz svesti našeg naroda.

ART KANALA od samog početka promoviše i kulture drugih zemalja u svome programu. Pod tim podrazumevamo i način života određene zemlje, prikaz mnogih značajnih kulturnih i istorijskih spomenika iste. Veliku pomoć u tome dali su nam strani kulturni centri i ambasade u našoj zemlji sa kojima imamo odličnu saradnju.

U dokumentarnom programu ART KANALA zastupljene su i emisije naučnog , edukativnog, istorijskog, istraživačkog i putopisnog programa.

U toku svoga postojanja ART KANAL je u koprodukciji sa poznatim produkcijskim kućama i samostalnim autorima, proizvela na desetine dokumentarnih filmova i serijala.

ART KANAL je program koji svojim postojanjem kroz ova turbulentna vremena potvrdjuje da je kultura i duhovnost jedna od osnovnih životnih potreba savremenog čoveka.

ART KANAL se emituje u kablovskim mrežama:

SBB / digital /
IKOM / digital /
IPTV TELEKOM
KDS PTT
RADIJUS VEKTOR